LGS Din Kültürü Deneme-15 PDF İndir

8. sınıf Liselere Giriş Sınavı (LGS) din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 15. deneme sınavı. Bu sınav, 8. sınıf din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 1. dönem kazanımlarından oluşturulmuştur.

Sınavı indirmek için alttaki indirme bağlantısına tıklayın. İndirmede sorun yaşarsanız Google hesabınızla Google Drive'a giriş yaparak tekrar indirmeyi deneyin.

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN


BİLGİ KÖŞESİ: Kâbe, Mekkelilerin kutsal kabul ettikleri bir yerdi. Peygamberimiz, otuz beş yaşlarındayken bir gün Mekke’de şiddetli bir fırtına olmuş, Kâbe’yi de sel basmış ve büyük hasar görmüştü. Kâbe onarılırken sıra Mekkelilerce kutsal sayılan “Hacerülesvet” adı verilen taşın yerine konulmasına geldi. Her kabile, bu onurun kendisine ait olmasını istiyordu. Neredeyse bu yüzden kavga çıkacak ve kabileler arasında savaş başlayacaktı. Sonunda, Kâbe'ye ilk girecek kişinin hakemliğine başvurma kararı alındı. Kâbe'ye ilk gelen kişi Hz. Muhammed'di. Herkes bu durumdan memnun oldu. Çünkü, onun hakkı gözeten bir kişiliğe sahip olduğunu ve anlaşmazlığı adalete uygun olarak çözeceğini biliyorlardı. Peygamberimiz bir yaygı üzerine taşı koyarak her kabileden bir kişinin bunun ucundan tutmasını istedi. Taş, konulacağı yere kadar bu şekilde getirildi. Sonra Hz. Muhammed, eliyle taşı alıp yerine koydu. Böylece çıkması olası bir çatışma tatlılıkla çözüme kavuşturuldu.

Hazırlayan: Tokat Ölçme Değerlendirme Merkezi